Zaman sekarang ni ada satu perkataan baru untuk pemasaran yang akan tiba = pemasaran secara berkumpulan. Sejak WhatsApp dibeli oleh Facebook dan tiba-tiba sahaja WhatsApp tak boleh diakses selama 5 jam berturut-turut, pengguna tiba-tiba beralih ke Telegram. Adakah Telegram akan jadi pengganti WhatsApp?   Apa istimewanya Telegram ni? Pengguna boleh je nak gunakan Facebook Messenger, […]

Read More
Google Maps Baru!

Sekali lagi Google dah berjaya update Google Maps yang baru. Kalau dulu Google hanya beri pengguna tertentu saja untuk test benda ni, sekarang ni semua orang dah boleh try guna.. Macamana nak akses? Senang je. Pengguna yang masuk ke maps.google.com akan terus dibawa ke google.com/maps/preview. Kalau pengguna tu ada versi lama Google Maps, pengguna tu akan nampak satu […]

Read More

Yes. Akhirnya Gmail tukar lagi design dia, kali ni dengan fungsi yang lebih best untuk pengguna komputer, iOS dan Android iaitu pembahagian email mengikut kategori. Bila kita dah assign macam ni, email-email yang kita dapat akan lebih tersusun dan kita tak perlu pening lagi kalau inbox tiba-tiba berserabut. Lepas ni senanglah nak cari email yang […]

Read More