Bagaimana Website Kedai Online Bantu Saya Jana RM3000+ Dalam Masa 2 Hari

Zaman sekarang ni memang ramai yang berniaga di Internet. Nizam juga salah seorang daripadanya namun untuk berniaga dengan lebih professional, banyak halangan yang Nizam lalui sebelum menjadi peniaga yang berjaya membuat ribuan ringgit dari laman web. Ikuti kisahnya di sini:   -------------------   Nizam Malik hanyalah seorang peniaga biasa yang ingin menggunakan Internet untuk menjual [...]
Read More
Kajian Mula Niaga: Lambat vs. Cepat

Salam! Kali ni saya nak share sikit apa beza mula lambat vs mula cepat.   Mula lambat. Kenapa ada yang start berniaga lambat? Boleh plan strategi betul-betul. Yes, masa banyak so buat apa jalan laju-laju kalau tak plan betul-betul? Kita start lambat pun tak apa janji ada plan yang betul.. cuma yang tak bestnya: ..lambat […]

Read More
Zaman Facebook Berakhir?

Zaman Facebook bermaharajalela sudah tamat? Zaman kegemilangan Facebook sudah habis? Zaman menjual di Facebook dah berakhir? Maaf jika tajuk sedikit hype. Tapi sebenarnya ini bukanlah artikel menakut-nakutkan sesiapa, tetapi ini adalah kajian kes kenapa Facebook bukan tempat untuk kita bergantung 100% dah sekarang ni untuk peniaga di Facebook.   1. Facebook Profile Boleh Kena Ban/Sekat. Ramai yang […]

Read More
Buat Duit Melalui Website vs Facebook: Mana Lebih Untung?

Apakah cara yang lebih bagus untuk buat duit? Melalui Facebook atau website? Ini memang satu soalan yang ramai tanya tapi jawapan dia samar-samar atau berat sebelah (sebab masing-masing nak menang!). Jadi, kalau kita tanya diri kita sendiri, Facebook atau website yang lebih senang nak buat duit?   Jawapannya? Kedua-duanya boleh buat duit. Dan dua-dua tak […]

Read More
Seni Memulakan Perniagaan (Peringkat Awal)

Seni memulakan perniagaan adalah sangat senang jika tahu mana nak mula. Ramai yang ingin memulakan perniagaan tetapi tak tahu bagaimana nak mula. Ada yang terus jual barang tanpa sebarang persediaan, ada pula yang masih menanti saat yang sesuai untuk berniaga dan lain-lain. Tetapi, apakah langkah memulakan perniagaan bagi mereka yang baru berjinak-jinak ke alam perniagaan ini? […]

Read More
3 Cara Membuat Pemasaran Untuk Bisnes Kecil-Kecilan

 Ramai yang sudah pun mula menceburi perniagaan secara online masakini. Ramai yang sudah celik IT walaupun sekadar tahu guna Google dan Facebook. Ramai juga yang sudah nampak potensi untuk buat duit di internet. Ya! Kini untuk membuat duit di internet bukanlah tipu helah skim cepat kaya semata-mata! Ianya realiti di depan mata kita sendiri! Dan […]

Read More
Buat Marketing Sendiri Lagi Bagus?

Salam semua! Kalau sebut pasal marketing mesti ramai yang tanya: Macamana nak tarik lagi banyak trafik (pelawat) ke website kita? Macamana  nak dapatkan duit lebih daripada pelawat website kita? Macamana nak kurangkan kos pengiklanan? Kalau you nak tahu camana nak dapatkan semua benda dekat atas ni, maka you kena buat promosi sendiri. Buat Promosi Sendiri? Yes. Kita kena generate traffic/cipta […]

Read More
Checklist Design Untuk Iklan Bergambar!

Hello semua! Kali ni saya nak tulis something yang sangat ringkas. Saya nak tanya, macamana you design banner/iklan ya sebelum ni? Ada planning ke atau main terus letak iklan? Kalau ada planning, saya ucapkan bagus. Kalau takda, teruskan membaca. Macam semua benda yang lain, sebelum kita bertindak, kita kena ada planning. So dalam design banner/iklan, […]

Read More
Mengambil Kesempatan di Dalam Persaingan Bisnes

Hai anda semua, apa khabar? Saya harap semua sihat.. hari ini saya ingin bertanyakan satu soalan, apakah rahsia kejayaan di sebalik sesuatu produk? Okay katakanlah anda ada produk/servis yang hebat, siap dengan banner/design yang cantik lagi tu dengan barang free/report free. Lepas tu, anda buat apa pulak? Tahukah anda apakah caranya untuk mengambil kesempatan di […]

Read More