Nak majukan perniagaan secara online tapi tak tahu caranya? Kalau dah tahu pun kadang-kala kita mungkin tertinggal satu dua perkara yang penting. Kali ni saya nak share cara-cara nak majukan perniagaan online kita dengan berkesan.       1. Wujudkan brand kalau masih tiada brand. Asingkan perniagaan daripada orang lain. © www.consumerstrategist.com Seriously, wujudkan brand. Jangan [...]
Read More
Checklist Design Untuk Iklan Bergambar!

Hello semua! Kali ni saya nak tulis something yang sangat ringkas. Saya nak tanya, macamana you design banner/iklan ya sebelum ni? Ada planning ke atau main terus letak iklan? Kalau ada planning, saya ucapkan bagus. Kalau takda, teruskan membaca. Macam semua benda yang lain, sebelum kita bertindak, kita kena ada planning. So dalam design banner/iklan, […]

Read More
Iklan Yang Tidak Menjual…

Salam, semoga sihat dan kekal produktif sentiasa.. Baru-baru ini saya kerap melayari internet untuk mencari maklumat tapi ada sesuatu benda yang menarik minat saya untuk dikongsikan bersama untuk tatapan semua.. iaitu Iklan Yang Tidak Menjual… Sedih memikirkan nasib banner-banner ini. Design dah cantik produk sudah bagus tapi takda orang klik.. kenapa ya? Saya dah kaji selidik, dan sebabnya senang […]

Read More
Cara Buat Iklan Bergambar Yang Betul

Salam semua, izinkan saya berkongsi sedikit tentang cara buat iklan bergambar dengan betul. Setiap kali melayari internet mesti kita terjumpa dengan iklan kan? Tapi dalam banyak-banyak iklan yang kita tengok tu, kita klik tak? Fakta Iklan #1: Buatlah iklan yang membolehkan orang klik. Jangan letak produk terus. Ya! Iklan yang bagus ialah iklan yang membolehkan prospek […]

Read More