Bagaimana Website Kedai Online Bantu Saya Jana RM3000+ Dalam Masa 2 Hari

Zaman sekarang ni memang ramai yang berniaga di Internet. Nizam juga salah seorang daripadanya namun untuk berniaga dengan lebih professional, banyak halangan yang Nizam lalui sebelum menjadi peniaga yang berjaya membuat ribuan ringgit dari laman web. Ikuti kisahnya di sini:   -------------------   Nizam Malik hanyalah seorang peniaga biasa yang ingin menggunakan Internet untuk menjual [...]
Read More
Bagaimana Website Boleh Bantu Buat Jualan

Sejak perniagaan Internet ni menjadi pilihan peniaga untuk berniaga, ramai yang menggunakan Internet sehabis mungkin untuk menghasilkan jualan.   Tetapi ramai yang tak tahu bagaimana website sebenarnya boleh bantu mereka untuk hasilkan jualan sambil jimat masa dan tenaga. Ramai juga peniaga yang memiliki website tetapi tidak pandai menggunakannya dengan betul. Ada pula yang punyai website […]

Read More
Zaman Facebook Berakhir?

Zaman Facebook bermaharajalela sudah tamat? Zaman kegemilangan Facebook sudah habis? Zaman menjual di Facebook dah berakhir? Maaf jika tajuk sedikit hype. Tapi sebenarnya ini bukanlah artikel menakut-nakutkan sesiapa, tetapi ini adalah kajian kes kenapa Facebook bukan tempat untuk kita bergantung 100% dah sekarang ni untuk peniaga di Facebook.   1. Facebook Profile Boleh Kena Ban/Sekat. Ramai yang […]

Read More

Nak majukan perniagaan secara online tapi tak tahu caranya? Kalau dah tahu pun kadang-kala kita mungkin tertinggal satu dua perkara yang penting. Kali ni saya nak share cara-cara nak majukan perniagaan online kita dengan berkesan.       1. Wujudkan brand kalau masih tiada brand. Asingkan perniagaan daripada orang lain. © www.consumerstrategist.com Seriously, wujudkan brand. Jangan [...]
Read More

Zaman sekarang ni ada satu perkataan baru untuk pemasaran yang akan tiba = pemasaran secara berkumpulan. Sejak WhatsApp dibeli oleh Facebook dan tiba-tiba sahaja WhatsApp tak boleh diakses selama 5 jam berturut-turut, pengguna tiba-tiba beralih ke Telegram. Adakah Telegram akan jadi pengganti WhatsApp?   Apa istimewanya Telegram ni? Pengguna boleh je nak gunakan Facebook Messenger, […]

Read More
Produk-Produk Laku Keras Sebelum Raya? Anda Mungkin Terkejut Membacanya..

Salam semua! Di harap semuanya berpuasa dengan ok di bulan Ramadhan ini. Tahun ini menyaksikan banyak perniagaan di internet yang tumbuh macam cendawan selepas hujan. Tapi musim raya nak dekat, ada orang takut nak berniaga sebab ada yang fikir pembeli nak simpan duit sebab nak raya. Sebenarnya musim Ramadhan laa waktu yang paling best untuk berniaga! […]

Read More

Baru-baru ini para peniaga di Facebook dikejutkan dengan berita Facebook yang dah mula sekat pages dan akaun di Facebook disebabkan penggunaan yang tidak berapa elok.   Saya ingatkan khabar angin, rupanya ia sedang berlaku. Bagi kebanyakan peniaga yang tak bernasib baik, page mereka banyak hilang… sayang sekali kalau tak simpan maklumat pelanggan. So apakah cara nak […]

Read More
WordPress Punya Wp-Admin Hilang?

WordPress punya Wp-Admin hilang? Bukak je admin punya dashboard terus tak ada content? Haa itu maknanya file WordPress tu ada problem. Selalunya terjadi kalau lepas update. Takpa solution dia senang je. Install balik WordPress secara manual. Ini cara yang saya buat untuk repair satu website pelanggan saya tadi iaitu ShafuanGarage.com     1. Download WordPress terbaru dari […]

Read More