Bagaimana Website Kedai Online Bantu Saya Jana RM3000+ Dalam Masa 2 Hari

Zaman sekarang ni memang ramai yang berniaga di Internet. Nizam juga salah seorang daripadanya namun untuk berniaga dengan lebih professional, banyak halangan yang Nizam lalui sebelum menjadi peniaga yang berjaya membuat ribuan ringgit dari laman web. Ikuti kisahnya di sini:

 

——————-

 

Nizam Malik hanyalah seorang peniaga biasa yang ingin menggunakan Internet untuk menjual produknya sendiri. Namun bila ingin menggunakan Internet, latar belakangnya yang bukan IT sedikit sebanyak menyukarkan Nizam untuk menghasilkan jualan melalui Internet walaupun Nizam biasa menggunakan media sosial.

 

Tidak mampu sertai kelas bina website.

Mula2 abg ada nak masuk kursus utk setup kedai online ni tapi modal besar gak RM3K+++, pastu tanye member2 ict utk buat kedai online ni, tu pun bajet dia bayar harga member 5K kalau tak member 10K,peghhh memang betul la yang Akmal cakap dalam tutor tu.

– Nizam Malik, peniaga HerbaBelalaiGajah.com

Nizam juga agak terkejut apabila harga yang ditawarkan untuk bina website adalah sangat mahal. Tidak hairan jugalah jika harga yang ditawarkan adalah tinggi kerana permintaan terhadap website jualan jenis kedai online memang banyak dan mahal.

Namun ini tidak menghalang Nizam daripada mencari alternatif lain.

 

Belajar bina website melalui tutorial video.

Sedang Nizam sibuk mencari solusi di Internet, tiba-tiba Nizam terjumpa satu tutorial bina website dari AkmalDesigns.net dan terus mendapatkannya. Menurut Nizam:

Bile ternampak Akmal punye fb utk buat kedai online terus beli tutorial  and download. Abg ambik masa 2 minggu utk siapkan kedai online tu sebab harapan memang nak go live sebelum birthday abg pada 11 Mei yang lalu.

– Nizam Malik, peniaga HerbaBelalaiGajah.com

Setelah mendapatkan tutorial tersebut dengan harapan dapat membantu Nizam bina website sendiri, Nizam ambil dua minggu untuk siapkan website kedai online dengan hanya belajar melalui tutorial di depan laptop.

 

Terpaksa buka dua laptop untuk belajar bina website.

Memang bermacam masalah yang Nizam hadapi untuk bina website sendiri hinggakan terpaksa guna dua laptop untuk bina website disebabkan kekurangan pengetahuan IT. Satu untuk tonton tutorial bina website, satu lagi untuk bina website tu sendiri.

Tetapi kegigihan Nizam berbaloi kerana walaupun kekurangan ilmu IT tetapi panduan tutorial AkmalDesigns.net memang mudah untuk diikuti berserta dengan arahan yang jelas dan praktikal.

 

Kejar masa siapkan sendiri website sebelum pelancaran pada hari jadi.

Tempoh 2 minggu yang diambil memang panjang, tetapi Nizam berjaya kejar deadline kerana waktu Nizam ingin lancarkan kedai online-nya ialah pada 11 Mei bertepatan dengan tarikh harijadinya.

Dan sangatlah mengejutkan apabila Nizam akhirnya..

 

..berjaya meraih ribuan ringgit dalam 2 hari pelancaran sahaja!

Apabila siap websitenya, Nizam terus melancarkan website terbarunya iaitu www.herbabelalaigajah.com di Internet dan juga media sosial. Respon yang Nizam dapat hasil daripada promosi berterusan dan juga ihsan daripada Ben Ashaari yang tolong promosikan juga website ini, Nizam akhirnya berjaya perolehi RM3000+ dalam masa 2 hari saja selepas pelancaran!!

 

Terkejut website menguruskan jualan secara automatik seperti robot!

Ini kata Nizam:

Abg ‘go live’ 11 Mei, pada 12 Mei petang order yang masuk dah cecah sales RM3K+++ . Memang mudah sebab semuanye robot kat kedai online abg yang buat, dia terima order, emailkan pemakluman order, beritahu stok tinggal berapa, berapa ramai yang window shopping, berapa yang baca blog, mudah cakap abg print order je utk diposkan sahaja. Tak la macam dulu, asyik scroll fb and wassap last2 customer call duit dah masuk barang tak pos lagi huhuhu.

– Nizam Malik, peniaga HerbaBelalaiGajah.com

Alhamdulillah setelah bersusah-payah belajar bina website akhirnya inilah yang berjaya Nizam perolehi. Iaitu teknik jualan di Internet yang sememangnya automatik, mudah, jimat masa, wang dan tenaga!

Tapi apa yang penting sebenarnya ialah TINDAKAN selepas dah belajar. Bila kita buat barulah kita dapat. Dan itulah yang Nizam telah lakukan. Akhir kata:

Lastly bro, terima kasih atas ilmu yang diberikan, in shaa Allah berkongsi ilmu ni Allah swt akan balas lebih daripada jangkaan kite. Akmal dah bagi manafaat pada abg, abg pun nak bagi manafaat pada org lain supaya hidup kite saling berbuat baik sesama muslim. terima kasih sekali lagi & All the best.

– Nizam Malik, peniaga HerbaBelalaiGajah.com

 

————–

Itulah sedikit sebanyak sedikit kisah yang dikongsikan dengan AkmalDesigns.net! Memang tak sangka dengan teknik betul sahaja terus boleh hasilkan jualan hingga mencecah ribuan ringgit dalam masa 2 hari sahaja!

Jika nak bina kedai online yang serupa dengan herbabelalaigajah.com, dapatkan Tutorial Kedai Online di AkmalDesigns.net SEKARANG dengan KLIK DI SINI:

free-updates

logo-small

Dalam tutorial ini, anda akan belajar:

  1. Cara mudah bina website dalam sehari
  2. Teknik bina kedai online yang mudah, murah dan praktikal!
  3. Cara urus kedai online yang sistematik!

KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN!

arrows

button-yes

Tinggalkan komen anda di sini!

comments

About Author

No Comment

Comments are closed.